Kedves Leendő Partnerünk,

Folyamatosan változó és egyre csak gyorsuló világunk egyik leglátványosabb eredménye a munkaerőpiac specifikálódása. Míg korábban egy ember teljes munkafolyamatokért felelt, vagy akár egy személyben látott el minden feladatot, a tömegtermelés előretörésével sokkal inkább a különböző munkafázisok minél tökéletesebb, gyorsabb és hatékonyabb kivitelezése került előtérbe. Egy dolog azonban évszázadok óta nem változott: az emberek szeretik, ha minden teendő egy kézben összpontosul, a végeredmény pedig egy olyan kulcsrakész megoldás, amely minden igényt kielégít.

Mi, a metALCOM-nál ilyen kulcsrakész szakmai megoldásokat kínálunk, a távközlés, az IT, az energetika, az üzemeltetés és az építészet világában. A tervezéstől, a kivitelezésen át, egészen az üzemeltetésig és a karbantartásig minden tevékenységi területen állunk megbízóink rendelkezésére.

Cégünket 1999-ben alapítottuk, de egy olyan dinamikusan változó területen, mint például a távközlés, a tapasztalat legfeljebb a hiteles, megbízható image felépítésére, valamint az állandó partneri kapcsolatok kiépítésére alkalmas. Ahhoz azonban, hogy az említett partnerek bizalmát megszolgáljuk és folyamatosan új ügyfeleket szerezzünk, nem lehet csak lépést tartani a jelen kihívásaival. Piacvezetőként ugyanis a mi felelősségünk, hogy úttörő technológiákkal és megoldásokkal növeljük hatékonyságunkat, és fejlesszük magunkat, környezetünket, országunkat és az egész világot, amiben élünk. Ezért mi, a metALCOM-nál mindig az újra gondolunk, miközben újra gondolunk mindent, amit a tevékenységi területeinkről tudunk, így kínálva jövőbiztos megoldásokat partnereinknek – reményeink szerint hamarosan Önnek is…

Bozó Zoltán

Igazgatóság Elnöke-metALCOM Zrt.                                                                                    

MAGUNKRÓL

A metALCOM Zrt. az elmúlt két évtizedben a távközlési szolgáltatók igényeihez igazodva folyamatosan növekedett, alakult és fejlődött, így ma piacvezető szerepet tölt be a magyar távközlési területen kulcsrakész megoldásszállítóként. Tevékenységi körünk kezdetben csak mobilszolgáltatóknak szánt bázisállomások és átviteltechnikai adatkapcsolatok kiépítésére terjedt ki. Megszerzett szakmai tapasztalatunknak, valamint kiváló referenciáinknak köszönhetően az évek során több ezer mikro adatkapcsolatot építettünk ki mobilszolgáltatóknak, majd komplett távközlési hálózatok építésében és teljes körű berendezéscsere projektekben is szerepet kaptunk.

Ma már a magyar mobilszolgáltatók kulcsrakész generálkivitelezői vagyunk. Jelenlétünk meghatározza a nagy és közepes kapacitású mikrohullámú eszközök és a távközlési rendszerintegráció piacát, optikai kábelhálózat kiépítése terén pedig a metALCOM Zrt. különösen széleskörű tevékenységet folytat Magyarországon. 

Figyelmünket egyaránt összpontosítjuk a jelen feladataira és a jövő kihívásaira, ezért kiemelt területként kezeljük a kutatást és a fejlesztést. Partnereink számára a kulcsrakész megoldások teszik cégünket kifejezetten vonzóvá. Olyan szolgáltatást nyújtunk nemzetközi szinten, amely a teljes folyamatot végig kíséri a tervezéstől kezdve, az engedélyezésen, akvizíción, kivitelezésen, üzemeltetésen keresztül a karbantartásig. A metALCOM Zrt. erőssége a kiemelt komplex projektek végrehajtása, amelyeknél a finanszírozást, az eszközöket, a humán erőforrást és a know-how-t is biztosítjuk a távközlésen túl az IT, energetika, az üzemeltetés és az építészet területein.

A metALCOM Zrt. irodái Szentesen és Budapesten találhatók.

A szervezeti struktúra mátrix rendszerben, projektenként különálló teamekből épül fel, amelyekben statikusok, építészmérnökök, tervezők és távközlési hálózattervezők dolgoznak.

Vállalatunk alapfilozófiája a kulcsrakész megoldások szállítása.

KÜLDETÉSÜNK

Hisszük, hogy az üzleti megközelítés terén kijelölt út a helyes irány vállalatunk optimális fejlődésében. Nap, mint nap arra törekszünk, hogy piacvezető partnereink termékeivel és saját fejlesztéseinkkel mind a jelen kérdéseinek, mind a jövő kihívásainak megfelelő és tovább fejleszthető, kulcsrakész rendszereket hozzunk létre, illetve ezeken alapuló, teljes körű szolgáltatásokat nyújtsunk. Cégünk története a legékesebb bizonyítéka annak a folyamatos fejlődési motivációnak, amely a metALCOM-ot jellemzi, és amelynek kiterjedt tevékenységi univerzumunk, illetve hazai, valamint nemzetközi ismertségünk és elismertségünk is köszönhető.

Ugyanakkor – miközben piacvezetőként nap mind nap igyekszünk nem csak felkészülni, de válaszokat is találni a holnap kihívásaira – nem hagyhatjuk figyelmen kívül az utánunk következő generáció érdekeit és igényeit sem. A jövőbe látni ugyanis komoly felelősség, számunkra pedig fontos, hogy ne csak a jelenben tegyük jobbá a világot, de gondoljunk azokra is, akikhez – a munka elvégeztével – mi is hazatérünk, és akiknek az életét jobbá tehetjük. Ezért is vesszük ki a részünket a társadalmi felelősségvállalásból a környezetvédelem, az oktatás, a hagyományőrzés és a sport területein egyaránt.

Számunkra ugyanis nem csak az üzleti életben fontos, hogy befektessünk a jövőbe, és az elmúlt csaknem 20 év szakmai tevékenysége kiváló sorvezető ehhez. Hiszen ahogy vállalkozásunkban, úgy a CSR területén is a „gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” elvet követjük – reményeink szerint ugyanolyan sikerrel, mint ami üzleti tevékenységünket jellemzi napjainkban is.